Хляб с ечемичено брашно и слънчогледово семе

В семейството ми хлябът винаги е бил на почит. Единият ми прадядо бил пекар, с хляб си изкарвал хляба. Днес още се разказват истории за ставането му в тъмни зори и за неповторимия вкус на хляба от едно време. Майка ми, закърмена с тогавашното уважение към хляба, ежедневно приготвя разнообразни хлебчета:…

ВИЖ ПОСТА

Дал, индийска яхния от леща с ориз басмати

Индийската кухня е изключително вкусна. Ако все още не си се убедил в това, опитай тази богата на вкусове яхния от леща.  Любовта ми към индийската кухня се зароди още от първия път, в който я вкусих в един отличен ресторант в Мадрид. Ястията дори бяха адаптирани към европейския вкус –…

ВИЖ ПОСТА

Веган бургери с червен боб, киноа и много сос

Ако все още не си опитвал колко вкусни са бургерите с червен боб, ето една лесна рецепта, която ще те очарова. Преди години, когато реших да изключа месото от менюто ми, също трябваше да се откажа от бургерите. Това не беше особено трудно, защото така или иначе не ми допадаха…

ВИЖ ПОСТА

Веган сосове, отлично допълнение към всяко ястие

Първо искам да те предупредя, че тези веган сосове са пристрастяващи. Те си подхождат добре с всичко – веган бургера ти, сутрешната ти филийка, скучната ти салата, печените ти картофи, хрупкавите ти начос. Общо взето, с каквото си поискаш! Тези веган сосове се запазват добре в хладилника и можеш да…

ВИЖ ПОСТА

Три испански рецепти с домат

Испания е мозайка от различни култури, а местната кухня е отражението. Разнообразието на ястия тук се обуславя и от географските особености на страната с високи планини до тропически острови. Може би най-хубавото на испанската храна е, че е лесна за приготвяне и е учудващо вкусна. Споделям ви три рецепти за предястия…

ВИЖ ПОСТА