Хляб с ечемичено брашно и слънчогледово семе

В семейството ми хлябът винаги е бил на почит. Единият ми прадядо бил пекар, с хляб си изкарвал хляба. Днес още се разказват истории за ставането му в тъмни зори и за неповторимия вкус на хляба от едно време. Майка ми, закърмена с тогавашното уважение към хляба, ежедневно приготвя разнообразни хлебчета:…

ВИЖ ПОСТА

Веган квадратчета с крем от лимон и кокос

Вече няколко месеца си мечтаех за десерт като тези квадратчета с крем от лимон и кокос. Най-после намерих време да разработя невероятен веган вариант. Разбира се, споделих изкушението с приятелка, за да видя само на мен ли ми харесват моите рецепти. Е, моята италианска дегустаторка също остана очарована! Това, което…

ВИЖ ПОСТА

Великолепни веган американски палачинки

Едва ли съм единствената българка, която като дете е гледала американски филми и си е мечтаела да опита от онези пухкави палачинки, полети с непознат за мен сироп. Ех, в онези времена все още не можехме да търсим всички рецепти в интернет. Чак години по-късно успях да опитам въпросните палачинки…

ВИЖ ПОСТА

Дал, индийска яхния от леща с ориз басмати

Индийската кухня е изключително вкусна. Ако все още не си се убедил в това, опитай тази богата на вкусове яхния от леща.  Любовта ми към индийската кухня се зароди още от първия път, в който я вкусих в един отличен ресторант в Мадрид. Ястията дори бяха адаптирани към европейския вкус –…

ВИЖ ПОСТА

Веган сладолед с шам фъстък

Няма неподходящ момент за един вкусен сладолед. Особено, ако става въпрос за веган сладолед с шам фъстък. Предполагам, че ако майка ми е знаела за сладоледите от авокадо, детството ми щеше да е съвсем различно. Е, в онези времена авокадото на се продаваше във всеки супермаркет. Не мисля, че сме знаели…

ВИЖ ПОСТА