ЗА ЕВА

Аз съм Ева, пътешественик и огромен любител на добрата храна. Обичам да пиша за прекрасните кътчета, които посещавам и да приготвям здравословни вариации на традиционни рецепти.

Ева Милано, Евелина Миленова

ПЪТУВАНИЯ

Вярвам, че когато опознаваме чужди култури, ние ставаме по-толерантни и смирени. Пътуванията наистина ни карат да се чувстваме живи. Да видиш всичко по света е невъзможно, но да опиташ е абсолютно задължително.

ДОБРА ХРАНА

Вярвам, че да опитваш нови храни носи още повече вълнение за всяко предстоящо пътешествие. Можем да се наслаждаваме на прекрасни рецепти, без да сме безразлични към съставките на храната ни. Аз съм почитател на здравословното хранене (в повечето случаи) и в менюто ми присъстват само продукти, чрез които не толерирам насилието към животни.

ПРЕСЛЕДВАНЕ НА МЕЧТИ

Вярвам, че всеки от нас има силата да направи света ни малко по-добър като отделя повече време на нещата и хората, които го правят щастлив. Подкрепям налудничавите мечти и големите провали в опит да ги реализираме. Предпочитам да живея с грешките, които правя, отколкото с рисковете, които не съм посмяла да поема.

Искам да ви вдъхновя. Искам да ви подтикна да пътувате повече, да се храните по-здравословно и да следвате смело целите си.

Ева Милано, Евелина Миленова

КАК СЕ ОЗОВАХ ТУК?

Още в гимназията започнах собствен блог, в който споделях истории от изминали пътувания. Малко след това се преместих да живея във Великобритания, където реших да следвам Архитектура без дори да знам дали ми допада да бъда аркитект. Така и не открих призванието си в тази област, но интересът ми към дизайна е все още жив.

За жалост избрах специалност, която изобщо не ме привличаше. За щастие, това ме принуди да търся промяна. Исках да си създам виртуално пространство изпълнено с позитивизъм и всички онези неща, които наистина обичам. Така преоткрих интереса ми към онлайн медиите и дигиталния маркетинг. Истината е, че когато трябваше да си избера какво да уча дори не предполагах за тези възможности. Междувременно, страстта ми към пътуванията, травъл журналистиката, добрата храна и срещите с непознати дори се усили. Сега ми изглежда едва ли не естествено да обединя всичко в този блог – моето очарователно малко пътуване из най-вкусните национални кухни и най-зашеметяващите места по света.

КАКВО СЛЕДВА?

На 24, аз съм нетърпелива да открия неповторими места, да опитам неочаквани кулинарни комбинации и да споделя с вас най-вълнуващите моменти.

През последните шест месеца имах невероятната възможност да живея и уча на Иберийския полуостров. Успях да посетя над 50 забележителни градове, села и природни чудеса. Оказа се, че това е било само началото на моето испанско приключение. Наскоро се преместих на Канарските острови, преследвайки мечтите ми, както обикновено. Типичните за региона летни температури и през февруари ме накараха да се влюбя в живота тук. Все още имам куп минали пътувания, за които ще ви споделя. А бъдещите несъмнено ще са още по-вълнуващи!

Събирай само спомени, оставяй само следи.